IvoTax

De zwarte taxi

De zwarte taxi

Zwarte taxi’s, ook wel snorders genoemd, brengen de taxibranche zware imagoschade toe.
Vaak zijn klanten duurder uit met een zwarte taxi, vooral als het wat drukker is.
De slechte ervaringen met snorders hebben hun weerspiegeling op het imago van de hele taxibranche.
Het roekeloos rijgedrag en het feit dat de passagiers niet verzekerd zijn brengen ook zeer grote risico’s met zich mee.
We beseffen dat er ook nog veel teveel taxi’s mét vergunning zijn die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels maar hier zult u geen taxibord met IVOTAX op aantreffen.
Met de nieuwe TTO wetgeving heeft Eindhoven een begin gemaakt d.m.v. extra regelgeving en handhaving om het taxivervoer op een hoger niveau te tillen.

 

 

De eindhovense TTO wetgeving

Voor veilige, betrouwbare en betaalbare taxi’s in Eindhoven

 

Sinds 1 september 2017 mogen op taxistandplaatsen in Eindhoven alleen nog taxi’s staan die daar een vergunning voor hebben: Toegelaten Taxi Organisaties (TTO).

Bij wie stap ik in?
TTO taxi’s zijn gemakkelijker te herkennen aan het daklicht voorzien van de Eindhovense vibes, de naam van de TTO (in ons geval IVOTAX) en  een uniek 3 cijferig taxinummer.
Het eerste cijfer geeft de TTO aan waar de taxi toe behoort.

U bent als klant NIET verplicht om de eerste taxi te nemen. Het is hier heel normaal om mee te gaan met een taxi of taxichauffeur van uw keuze.
Alle onze taxi’s garanderen de meest gunstige route, een goede prijs en een chauffeur die de weg weet in Eindhoven. Ze weigeren nooit een rit.

Wanneer u onverhoopt bij een niet-IVOTAX taxi instapt en u als klant  niet goed behandeld wordt of u geweigerd wordt omdat de rit te kort zou zijn kunt u het 3 cijferig taxinummer, eventueel de naam van de TTO en een summiere omschrijving van de klacht doorgeven bij www.taxiklacht.nl